2022. október 29., szombat

Konyha a nappalival: egybe vagy külön? Ötletek a kialakításhoz.

Konyha a nappalival: egybe vagy külön? Ötletek a kialakításhoz.

A témakörről írni számomra hálás feladat. Hálás azért, mert nekem személy szerint rendkívül tetszik az a lakás, otthon, ahol a konyha egybe van nyitva a nappalival. Ha lakásfelújítás előtt állsz vagy nagy álmod az, hogy az otthonodat „egy kicsit” átalakítsd, mindenképpen tárgyszerűen kell azért a dolgot látni. Éppen ezért először a konyha és a nappali fogalmát próbáljuk megfogalmazni. Hogy mik ezeknek a helyiségeknek a gyakorlatban betöltött funkciója.

A KONYHA. A háziasszony –vagy legénylakásról lévén szó- a férfi fő tere. És egyben közösségi tér is. Ha úgy vesszük, itt kezdődik, és itt ér véget a nap. Itt indul be és itt nyugszik le minden. Éppen ezért fontos, hogy színhatásban, kisugárzásban melegséget, vidámságot és egyben dinamizmust képviseljen a konyha. Na meg funkcionalizmust.  Hogy minden kéznél legyen, minden egyes dolognak helyet találjunk.

A NAPPALI. Minden esetben, bárki lakjon a lakásban, a legfőbb közösségi térnek számít. Itt folynak a beszélgetések, a nagy nevetések, vagy éppen a viták. Ha megfigyeled, ha térben el is van választva a konyha és a nappali, akkor már EGYEZŐSÉGET mutatnak a mindennapi életben betöltött funkció okán, de mi van a kellemetlenségekkel?

Gondolunk itt a sütés-főzés okozta szagokra, a háztartási eszközök zajára. Mi van, ha a konyha stílusa, jellege, megvilágítása elüt a nappaliétól?

Látod? Ha egybe is szeretnéd a két helyiséget nyitni, egyszerre több mindent kell mérlegelned magadban. Hogy mi az, ami számodra magas komfortérzettel bír, mi az ami „belefér”, hogy a konyhából egyenesen a nappali légkörébe és közegébe kerüljön.

Legjobb, ha kikéred szakember tanácsát is, aki elmondja a véleményét a két tér stílusát és berendezését illetően. A stílusban, a megvilágításban egy profi lakberendező tud Neked segíteni. De abban, hogy végig gondoltad-e, hogy miben fog változni a lakás, ha a két helyiséget egybe nyitod, már magadban kell elrendezni.

Az otthonunk hozzánk tartozik. Befolyásolja mindennapjainkat az a tér, ahol létezünk. A színek, a bútorok, az, hogy mit sugallnak a falak, a helyiségek. A megvilágítás kiemeli a színeket, és a hangulatunkat is nagyban befolyásolja. Olyan sokféle lámpa, lámpatest, lámpabúra létezik. Az egyes típusokat alaposan szemügyre kell venni, és megint csak mérlegelni kell, hogy mi illik stílus szempontjából az adott térbe és mi nem. Milyen fényt, megvilágítást képzelsz el.

Mint láthatod, teendőd akad bőven. De ha készen vagy, maga az álom! Olyan otthonod lehet, amilyenre mindig is vágytál.



Textil ernyős asztali lámpák Textil ernyős asztali lámpák Textil ernyős asztali lámpák Kerek beépíthető lámpák Kerek beépíthető lámpák Kerek beépíthető lámpák 2-5 ágú csillárok 2-5 ágú csillárok 2-5 ágú csillárok

Norlys

Norlys csillár, Norlys nagy lámpa, Norlys pezsgőburás lámpa, Norlys  kristály lámpa, Norlys kristálylámpák, Norlys kristálycsillárok, Norlys kristályok, Norlys kicsi lámpa, Norlys falikar, Norlys függeszték, Norlys kapcsolós lámpa, Norlys álló lámpa, Norlys asztali lámpa, Norlys hosszú lámpa, Norlys olcsó lámpa, Norlys antik lámpa, Norlys spot lámpa, Norlys kültéri lámpa, Norlys gyerek lámpa, Norlys kerek lámpa, Norlys négyzetes lámpa, Norlys kocka lámpa, Norlys réz lámpa, Norlys színes lámpa, Norlys fehér lámpa, Norlys króm lámpa, Norlys   előtéri lámpa, Norlys fürdoszobai lámpa, Norlys konyhai lámpa, Norlys halószobai lámpa, Norlys hangulat lámpa, Norlys mennyezeti lámpa, Norlys budaörsi webáruház, Norlys budaörsön lámpaweb, Norlys lámpa webáruház, Norlys olaszlámpák, Norlys töröklámpák, Norlys lámpa, Norlys Globo lámpa, Norlys Ideal lux lámpa, Norlys Özcan lámpa, Norlys Sevinc lámpa, Norlys Kolarz lámpa, Norlys Massive lámpa, Norlys stb. A gyártó közel 50 éves múlttal rendelkezik, Norlys a gyártás a saját tulajdonukban lévő, Norlys európai gyárban folyik, Norlys így felügyelve a felsőkategóriás minőséget. Skandináviában a piacvezetők között tartják számon, Norlys versenyképes árakkal és egyedülálló szolgáltatási színvonallal pozicionálják. A gyár az egyszerű házak-, Norlys kertek megvilágítástól kezdve egészen a hotelek, Norlys utcai világítások, Norlys nagy projektek kivitelezéséig képes megoldást nyújtani. Gyártó hivatalos oldala: http://norlys.no/  

Norlys NO-230B Karlstad kültéri fali kar / Norlys / lámpa NO-230B Norlys NO-230B Karlstad kültéri fali kar / Norlys / lámpa NO-230B Norlys NO-230B Karlstad kültéri fali kar / Norlys / lámpa NO-230B Norlys NO-230B Karlstad kültéri fali kar / Norlys / lámpa NO-230B Norlys NO-375B Como kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-375B Norlys NO-375B Como kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-375B Norlys NO-375B Como kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-375B Norlys NO-375B Como kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-375B

KW9e6e589681d0970b1e861c58760e3aae

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.